برنامه سه روزه کاشان‌گرد حرفه‌ای

می‌خواهیم کاشان را یک‌جور دیگر بگردیم و در ۳ روز بهترین جاهایی که می‌توانیم در آن ببینیم را از دست ندهیم، یک کاشان‌گردی اصیل و درست حسابی. این راهنما در وب‌سایت یزدنیوز منتشر شده و اینجا بازنشر می‌شود.

جای دیدنی در کاشان فراوان است، از حمام فین معروفش گرفته تا یک شهر زیرزمینی نیمه‌کشف‌شده. مهم این است بیشتریین استفاده را از این ۳ روز داشته باشید و بدانید کجا را بگردید که حیف نشود و کجا غذا بخورید تا لذت ببرید و خستگی گردش‌تان در برود. فراموش نکنید یک راه ساده و ارزان برای اقامت در کاشان اجاره سوئیت کاشان است.

روز اول و نوش‌آباد؛ یک شهر زیرزمینی را در هر جایی پیدا نمی‌کنید

اگر فرصت کمی برای گشتن در کاشان دارید دیدن یک شهر زیرزمینی  که در هر جایی ممکن نیست را برای روز اولتان بگذارید که نکند وقت کم بیاورید و این‌جا را ندیده باشید. 

یک ربع باید از مرکز شهر کاشان تا شهر اویی رانندگی کنید تا به این شهر زیرزمینی برسید. 

دیدن شهری که پر از راهروهای عجیب و غریب و تاریخی است و پناه مردم در زمان حمله مغول‌ها بوده هیجان دارد. وارد این شهر زیرزمینی می‌شویم. 

این‌جا یک شهر سه طبقه است و فقط طبقه اولش از بیرون قابل دیگر است و انگار برای فریب دشمنان ساخته شده. دو طبقه پایین هم برای پناه گرفتن بوده. این‌جا معماری دوران ساسانیان را نشان می‌دهد و شاید فکر کنید چون این‌جا یک شهر زیرزمینی است نتوانید راحت نفس بکشید اما انقدر این معماری فکر شده است. در راهرو‌، سیستم گردش هوا آنقدر قوی است که بعد از دیدن آن حتما می‌گویید: «مگر می‌شود آن زمان و این شهر؟»

این‌جا تونل‌های پیچیده و باریک دارد که مردم گاهی با دست و کاه با ابزار آن‌ها را کنده‌اند. مسجد جامع عتیق معروف کاشان هم همین‌جاست، در هفتاد متری این شهر زیرزمینی. این‌جا یک مسجد هزارساله از دوران سلجوقی است که ایوان و کاشی‌کاری‌های بی‌نظیری دارد. 

روز دوم در خانه‌های تاریخی کاشان و غذاهای محلی کاشی

خیلی از خانه‌های سنتی کاشان را بازسازی کردند، داخلش کافه و رستوران گذاشتند و می‌توانید هم در آن‌ها اقامت داشته باشید و هم داخلش غذای سنتی میل کنید. 

کاشان برای خودش غذاهای محلی مثل شفته سماق، آش ماست و بادام دارد که شاید هنوز نامش را هم نشنیده‌ایم ولی به شکل خیلی خوشمزه‌اش را در رستوران‌های معروف خوبش می‌توانیم پیدا کنیم. 

خانه منوچهری شماره دو ؛ همه به سمت غذاهای محلی کاشی

یکی از جاهای که می‌شود درونش غذاهای محلی کاشان را خورد و همچنین یک خانه دیدنی تاریخی است خانه منوچهری است. 

آش ماست و بادام و انواع شفته و گوشت لوبیاب آن معروف است. گوشت لوبیاب از ترکیب گوشت گوسفند و لوبیا سفید است اما یک وقت اشتباهی گوشت لوبیا به آن نگویید نام این غذا گوشت لوبیاب است. به‌خاطر مدل طبخ این غذا در کاشان مزه مخصوص خودش را دارد. 

حواستان باشد خانه منوچهری‌ها دو تا خانه است. یکی خانه منوچهری شماره یک که مخصوص مهمانانی است که در آن اقامت دارند و یکی خانه منوچهری شماره دو که برای عموم است و هرکس می‌تواند از آن بازدید کند و از کافه رستورانش استفاده کند.

داستان عاشقانه پشت ساخت خانه بروجردی‌ها و رستوران عباسی نزدیک به آن

یکی از معروف‌ترین خانه‌های تاریخی کاشان خانه بروجردی‌هاست. اگر دیدن این خانه را در زمان سفر کوتاهتان انتخاب کنید یک تیر و دو نشان زده‌اید، چون بهترین رستوران سنتی کاشان هم نزدیک این خانه است، رستوران عباسی. 

اول خود خانه را بگردیم تا بعدش که خسته شدیم سراغ شکم‌گردی برویم. 

داستان ساخت این خانه یک داستان عاشقانه دارد. داستانش این است که کسی به خواستگاری دختر صاحب‌خانه طباطبابیی‌ها که یکی از معروف‌ترین خانه‌های کاشان است می‌رود و این پدر برای ازدواج دخترش شرطی می‌گذارد. شرط ازدواج هم ساخت خانه‌ای به زیبایی یا بهتر از خانه طباطبایی‌هاست. 

این خواستگار هم سراغ بهترین معمار دوران یعنی علی مریم می‌رود و خانه بروجردی ها را می‌سازد، جالب این‌جاست خود خانه طباطبایی‌ها را هم علی مریم ساخته بود. اگر این خواستگاری و شرط ازدواج نبود الان این خانه تاریخی را نداشتیم.  در این خانه زیبا شما نقاشی‌های زیادی از صنیع‌الملک ( عموی کمال‌الملک) را در معماری آن می‌بینید.

موضوع این نقاشی‌ها داستان لیلی و مجنون و یوسف و زلیخا و روایت‌های مختلف دیگر است.

 باید مراقب باشید در این خانه زمین نخورید چون دائم حواستان به هنری‌ست که روی در و دیوار این‌جا می‌بینید. این‌جا یک خانه دو طبقه با فضاهای جدا اندرونی و بیرونی است. به این خانه که رفتید حتما تابستان نشین این خانه که در قسمت بیرونی این خانه است را ببینید که چه‌طو در آن زمان باعث خنک شدن ساکنانش می‌شده.

حالا که این خانه را گشتید برویم سراغ شکم‌گردی در این محل. 

یک راست بدون هیچ فکری بروید سراغ رستوران سنتی عباسی. این‌جا برای دوران قاجار است، چند کافه و رستوران و شربت‌سرا دارد. این‌جا موسیقی زنده دارد و خوراک کسانی است که عاشق کباب هستند. منو پر از کباب‌های متنوع است اما دو سه نوع غذای محلی هم در آن مثل شوید پلو با گوشت لوبیا پیدا می‌شود. 

روز آخر و خرید سوغاتی از بازار تاریخی کاشان

روز سوم بروید سراغ خرید سوغاتی که همین خرید هم برای شما یک گشت و گذار حساب می‌شود چون دارید بازار سنتی کاشان را می‌‌گردید که یک اثر ملی ثبت‌شده هم است.

راستی این بازار در خیابان بابا افضل تا دروازه دولت قرار دارد و در این مسیر می‌توانید به جاهای دیگری مثل خانه بروجردی‌ها، نراقی‌ها و بازار میانچال و…هم سر بزنید. بسته به این‌که چندساعت فرصت سفرتان باقی مانده دنبال جاهای دیدنی این محله هم بگردید. 

حالا از خود بازار کاشان چه خبر؟ 

این‌جا بهترین جا برای خرید هنر دست کاشانی‌هاست. در بازار مسگرهایش همیشه صدای چکش روی ظروف می‌آید و انگار از نزدیک ارزش این سوغاتی و زحمتی که برایش کشیده شده را درک می‌کنید. 

فرش‌ها و قالیچه‌های کاشان هم که معروف‌اند. قسمت‌های مختلف بازار کاشان مثل قالی‌فروشی، پارچه فروشی، ریسمان فروشی، کفش فروشی را ببینید.

چه‌طور و از کجا در کاشان اقامتگاه اجاره کنیم؟

وقتی به کاشان سفر می‌کنید چند گزینه برای اجاره اقامتگاه دارید مثل: بوم گردی یا آپارتمان در کاشان. مهم این است بهترین‌هایش را در کجا پیدا کنیم؟

برای اجاره اقامتگاه های باکیفیت در کاشان اول از همه سراغ وب سایت پینورست بیایید. این‌جا اقامتگاه‌های کاشان گلچین شده‌اند و اگر دنبال بهترین جا هستید اول در پینورست آن را چک کنید. 

چون اقامتگاه‌های پینورست بازرسی‌شده هستند و فاکتورهای زیاد و وسواسی مثل صدا و بو در آن بررسی و کنترل شده. 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد